Home → Diensten → Brandblusmiddelen

Brandblusmiddelen

Onderhoud

U moet er niet aan denken, er breekt brand uit en uw blusmiddel doet het niet. Als u in uw bedrijf (of woning) over blusmiddelen beschikt dan moet u ervan op aan kunnen dat deze werken wanneer dat nodig is. Daarom is regelmatig onderhoud van groot belang.

Blusmiddelen:
draagbare brandblussers, verrijdbare blustoestellen, brandslanghaspels en vaste blusinstallaties

Risico’s

Heeft u een bedrijf, dan heeft u een zorgplicht voor de veiligheid van uw medewerkers en bedrijfspand. Deze staat beschreven in de Bedrijfsregeling Brandregres. Wanneer na een calamiteit blijkt dat de blusmiddelen niet (tijdig) gekeurd zijn, kan dat leiden tot hoge boetes en in sommige gevallen zelfs tot het sluiten van uw bedrijf. Brandverzekeraars kunnen een uitgekeerde brandschade volledig op de veroorzaker verhalen wanneer deze zich niet aan de zorgplicht heeft gehouden. Dat kan in de miljoenen euro’s lopen.

Advies over noodverlichting?

Ik ben uw aanspreekpunt als het gaat om de goede werking van noodverlichting. Zo kunnen u en uw medewerkers of klanten altijd veilig naar buiten.”

Kevin van der Spoel - commercieel adviseur

Er zijn een aantal factoren waardoor brandblusmiddelen niet goed kunnen functioneren. Denk aan invloeden van vocht, kou, warmte en het feit of de blusmiddelen zich buiten of binnen in een openbare ruimte bevinden.

Controle en onderhoud

Meis Brandbeveiliging verricht vakkundig het onderhoud van alle merken blusmiddelen. Onze servicemonteurs zijn multifunctioneel opgeleid, REOB gecertificeerd en beschikken over het benodigde speciale gereedschap. Daarnaast zijn ze VCA-gediplomeerd om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Onze monteurs keuren niet alleen de blusmiddelen, maar tegelijkertijd ook uw noodverlichting, keerkleppen, verbandkoffers of AED’s.

Digitale rapportage

De gekeurde blusmiddelen worden geregistreerd in een app. Bij een eerste onderhoudsronde krijgen alle blusmiddelen een barcode, zodat ieder middel een uniek nummer heeft. Per locatie ontvangt u na afloop een digitaal onderhoudsrapport via e-mail.

Ontzorgen

Meis Brandbeveiliging biedt allerlei diensten aan die u helpen bij het nakomen van uw zorgplicht. Wij gaan daarbij graag een duurzame relatie met u aan. Daarom krijgt u ieder jaar automatisch bericht wanneer het weer tijd is voor het periodiek onderhoud van de blusmiddelen.

De 5 zekerheden van Meis

  • Kennis van zaken
  • Eerlijk en professioneel advies
  • Kwaliteit voorop
  • Persoonlijk betrokken
  • Transparant
Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.