Home → Diensten → Blusleidingen

Blusleidingen

Droge blusleidingen

Grote of hoge (flat)gebouwen zijn voorzien van droge blusleidingen. Zo’n leiding is een verzinkte stalen pijp met een voedingspunt op de begane grond en aansluitpunten op de verdiepingen van een gebouw. De brandweer gebruikt ze als blusvoorziening wanneer het nodig is. U bent wettelijk verplicht om jaarlijks de aansluitpunten te laten controleren. Een keer in de vijf jaar moet de blusleiding beproefd/afgeperst worden.

Controle en onderhoud

Meis Brandbeveiliging is KIWA gecertificeerd om het onderhoud en controle van de droge blusleidingen uit te voeren. Wij kunnen zowel de lage druk (LD) droge blusleiding als de hoge druk (HD) droge blusleiding hydrostatisch beproeven. We beschikken over een mobiele persunit met een watertank voor 1000 liter water. Zo kunnen we ook op plaatsen werken waar geen water beschikbaar is.

Rapportage

De gecontroleerde droge blusleiding wordt geregistreerd in een app. Bij een eerste onderhoudsronde worden alle aansluitpunten voorzien van een barcode, zodat ieder middel een uniek nummer heeft gekregen. Per locatie krijgt u na afloop van het onderhoudsbezoek een digitaal onderhoudsrapport gemaild.

Is uw gebouw voorzien van droge blusleidingen?

In een persoonlijk gesprek vertel ik u graag alles over het onderhoud en de benodigde controles.”

Dirk van Opstal - Verkoopadviseur

Mail mij
0183 675 166

Ontzorgen

Meis Brandbeveiliging biedt allerlei diensten aan die u helpen bij het nakomen van uw zorgplicht. Wij gaan daarbij graag een duurzame relatie met u aan. Daarom krijgt u ieder jaar automatisch bericht wanneer het weer tijd is het periodiek onderhoud van de droge blusleidingen.

De 5 zekerheden van Meis

  • Kennis van zaken
  • Eerlijk en professioneel advies
  • Kwaliteit voorop
  • Persoonlijk betrokken
  • Transparant
Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.