Home → Diensten → Overige diensten en onderhoud

Overige diensten en onderhoud

Gestelde zorgplicht

Naast advies, controle en onderhoud op het gebied van brandbeveiliging, noodverlichting, bhv-middelen en blusleidingen, kunt u ons ook inschakelen voor tal van andere specialistische controles en onderhoud. Zo voldoet u altijd aan de gestelde zorgplicht.

Keerkleppen

Op grond van het Bouwbesluit en de Drinkwaterwet moeten er terugstroombeveiligingstoestellen (keerkleppen) zijn aangebracht bij apparaten die zijn aangesloten op de waterleiding. Denk hierbij aan brandslanghaspels. Meis Brandbeveiliging kan de plaatsing en jaarlijkse controle van keerkleppen bij brandslanghaspels voor u op professionele wijze uitvoeren. Eventueel in combinatie met het onderhoud aan uw brandslanghaspel(s).

Hydranten 

Voor de brandweer zijn de hydranten, ofwel de ondergrondse brandkranen, erg belangrijk. Meis Brandbeveiliging verzorgt voor u de jaarlijkse controle, de contacten met en rapportage aan de verschillende instanties. Daarbij controleren we de brandkraangegevens met de praktijk. We voeren een capaciteitstest van de hydrant uit en verwijderen zand, vuil en begroeiing.

Brandputten

Brandputten moeten beheerd, gecontroleerd en onderhouden worden. Door een jaarlijkse inspectie en beproeving bent u verzekerd van betrouwbare putten. Meis Brandbeveiliging kan dit voor u verzorgen.

Voldoet u aan de gestelde zorgplicht?

Het is fijn als u weet dat alles goed zit. Daarom zijn regelmatige controle en onderhoud erg belangrijk. Ik help u graag om te voldoen aan de gestelde zorgplicht.”

Stefan Gulicher - Verkoop binnendienst

Mail mij
0183 675 166

Brandwerende doorvoeringen

De aanwezigheid van rook- en brandscheiding in een gebouw zijn van groot belang. Hiermee voorkomt u dat een brand zich van de ene naar de andere ruimte uitbreidt en giftige gassen en rook zich verspreiden. Meis Brandbeveiliging levert en monteert materialen voor het brandwerend afdichten van leidingen-, luchtkanaal- en kabelgootsystemen of combinaties hiervan.

Brandmeldinstallaties

Brandmeld- en/of ontruimingsinstallaties moeten beheerd, gecontroleerd en onderhouden worden. Door jaarlijkse inspectie door een deskundig persoon bent u verzekerd van een betrouwbare installatie. Meis Brandbeveiliging kan dit voor u verzorgen. Ook de maandelijkse controles door een opgeleid persoon nemen wij u graag uit handen.

Automatisch blussysteem

In onbemande ruimtes zoals machineruimtes, regelkasten, motorruimtes van jachten en meterkasten kan het gewenst zijn een automatisch blussysteem te installeren. Wij kunnen deze leveren, inbouwen en onderhouden.

Sprinklersysteem

Een sprinklersysteem moet voldoen aan de voorschriften van de zorgplicht en moet goed worden onderhouden. Daarvoor bent u als beheerder en/of eigenaar van een pand zelf verantwoordelijk. Voor inspectie, reparatie en onderhoud van automatische sprinklersystemen kunt u ons inschakelen.

De 5 zekerheden van Meis

  • Kennis van zaken
  • Eerlijk en professioneel advies
  • Kwaliteit voorop
  • Persoonlijk betrokken
  • Transparant
Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.