HomeNieuws  

06-02-2024

Enthousiaste ‘herintreder’ bij Meis Brandbeveiliging

Meis Brandbeveiliging - Peter Sluiter

Peter Sluiter is 69 jaar oud en was al bijna twee jaar met pensioen. Maar hij werkt alweer sinds augustus bij Meis Brandbeveiliging. In de regio rond Deventer verzorgt hij controles, reparaties en onderhoud aan brandblusmiddelen. Peter vertelt hoe dat komt én hoe het werk hem bevalt.

Peter werkte al sinds 2000 in de controle, onderhoud en reparatie van brandblusmiddelen.

  Pensionering

  “Na mijn pensionering, merkte ik al snel dat stilzitten niet aan mij besteed is”, legt Peter uit. Ik zag dat Meis Brandbeveiliging op zoek was naar een medewerker in de regio Deventer, waar ik woon. Dat leek me een goede kans weer aan de slag te gaan. Het was een goede match: we kwamen overeen dat ik drie dagen per week aan de slag kon. Dat was mijn wens.”

  Ruime ervaring

  Peter: “Mijn ruime ervaring was zeer welkom. Het werk bij Meis Brandbeveiliging bevalt me echt heel goed. Ik heb veel vrijheid en mijn planning wordt door het kantoor in Gorinchem gemaakt. Hoewel ik voornamelijk in de regio Deventer werk, ben ik door de drukte nu ook landelijk actief. Ik deel mijn regio met een collega. Normaal gesproken werken we zelfstandig, alleen heel grote klanten bezoeken we gezamenlijk.”

  Controle, reparatie en onderhoud

  Peter: Mijn werk bestaat ook bij Meis Brandbeveiliging voornamelijk uit de controle, reparatie en onderhoud van brandbeveiligingsapparatuur. Daarnaast controleer ik ook droge blusleidingen. Het werk is altijd op locatie. Elk apparaat heeft zijn eigen specificaties. We werken volgens de NEN-norm en houden rekening met veranderende wetgeving. Bijscholing is belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.”

  Nieuwe technologieën

  Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van brandbeveiliging”, vervolgt Peter. “Er zijn veel verschillende soorten, die worden omgezet naar LED-verlichting. Dat vereist kennis en inlezen in de nieuwste technologieën. Naast de controles, voer ik dus ook reparaties en onderhoud uit. Vaak kan ik problemen direct ter plaatse oplossen, maar soms moeten we een offerte maken als klanten grotere reparaties willen.”

  Goede afspraken gemaakt

  Peter: “Het werk is erg afwisselend. Geen dag is hetzelfde, en dat houdt het werk interessant. Mijn contact met de collega’s verloopt heel prettig. Ik word altijd goed geholpen en ik kan altijd met vragen terecht. We hebben goede afspraken gemaakt: ik denk dat ik nog vier of vijf jaar blijf werken. Zolang ik fit en gemotiveerd ben, blijf ik graag actief in dit vakgebied!”

  Wilt u ook werken bij Meis Brandbeveiliging? Bekijk dan onze vacaturepagina of neem contact met ons op.

  Deel dit bericht:

  Verder praten?

  Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 160 of mail naar verkoop@meis-brandbeveiliging.nl

  Het laatste nieuws

  Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.