HomeNieuws  

19-03-2024

‘Milieu- en budgetvriendelijk besluit’

Pfas vrij

Als voortrekker in duurzame brandbeveiliging hadden wij de stap al gezet: vanaf 1 januari 2024 leveren we uitsluitend PFAS-vrije schuimblussers. Deze beslissing loopt vooruit op de aanstaande wetgeving die het gebruik van PFAS-houdend blusschuim verbiedt.

De verwachting is dat de wetswijziging in het tweede kwartaal van 2024 gepubliceerd wordt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vanaf het moment van publicatie is het waarschijnlijk tot einde van dit jaar toegestaan PFAS-houdende brandblussers te verkopen. Daarna wordt een volledig verbod van kracht. De uitfasering van PFAS-houdende blussers sluit aan bij ons streven naar een duurzamere toekomst en onderstreept onze inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Voorkom onnodige kosten

De aanschaf van fluorvrije blussers voorkomt onnodige extra kosten voor onderhoud en vervanging, aangezien de oude, milieubelastende blussers binnenkort niet meer voldoen aan de nieuwe wetgeving. Deze aanpassing betekent een vooruitgang voor het milieu en is bovendien een kostenbesparende maatregel op de lange termijn.

Uitsluitend PFAS-vrije blussers

Met de nieuwe wetgeving in zicht, heeft ook onze fabrikant besloten nog uitsluitend PFAS-vrije schuimblussers te leveren. Met andere woorden: dit is het ideale moment uw brandbeveiliging te herzien! Wij staan vanzelfsprekend klaar u te helpen met de overgang naar een veiliger en milieuvriendelijker alternatief.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 160 of mail naar verkoop@meis-brandbeveiliging.nl

Het laatste nieuws

Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.