HomeNieuws  

14-11-2023

Wetswijziging voor noodverlichting

2231622 Meis Bedrijfshulpverlening en Brand Content november   Website

In het kader van duurzaamheid en energie-efficiëntie wordt een wetswijziging doorgevoerd. Deze wijziging houdt in dat alle noodverlichting voorzien wordt van LED-verlichting. Dat betekent dat traditionele tl-armaturen vervangen moeten worden.

De nieuwe wet biedt de mogelijkheid de transitie op ‘natuurlijke momenten’ door te voeren. Het vervangen kan tijdens het jaarlijks onderhoud, of bij de vervanging van accu’s 

Noodverlichting

Wanneer algemene verlichting bij een calamiteit of om een andere reden uitvalt, gaat de noodverlichting aan. Samen met de vluchtwegindicatie, die permanent brandt, zorgt deze verlichting ervoor het pand op een veilige manier verlaten kan worden. Controle en onderhoud zijn van groot belang! Volgens het bouwbesluit en de Arbowet moet de noodverlichting in elk gebouw minimaal één keer per jaar worden gecontroleerd en onderhouden.

Energie-efficiëntie en milieubewustzijn

De overstap naar LED-verlichting is een concreet antwoord op de groeiende vraag naar energie-efficiëntie en milieubewustzijn. Door LED-verlichting aan te brengen, wordt het energieverbruik aanzienlijk lager en is bovendien sprake van een langere levensduur. Naast de verandering in armaturen, is in de wet ook een wijziging met betrekking tot accu’s opgenomen. Hier stellen we u binnenkort over op de hoogte. Houdt onze social media kanalen in de gaten.  Wilt u de droge blusleiding in uw pand laten controleren? Meis Brandbeveiliging is KIWA gecertificeerd om het onderhoud en controle van de droge blusleidingen uit te voeren.

Is uw noodverlichting toe aan onderhoud of controle? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 160 of mail naar verkoop@meis-brandbeveiliging.nl

Het laatste nieuws

Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.