HomeNieuws  

05-03-2024

‘Wij komen overal waar brandblussers zijn’

2240355 Meis content 05 03 Overzicht

Michel Parent en Suwendy Chrispina zijn relatief nieuwe collega’s bij Meis Brandbeveiliging. Ze werken als monteur: Michel in de regio Gorinchem, Suwendy in Deventer en verre omgeving. Michel is 46 jaar oud, Suwendy 44. Ze hebben bewust voor een baan in de brandbeveiliging gekozen.

Michel heeft het REOB-diploma inmiddels gehaald.  Suwendy hoopt dat in maart te doen. REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen.

Meelopen met ervaren monteur

Michel: “Ik keur brandblusmiddelen en haspels volgens NEN-normen. Na de periode waarin ik met een ervaren monteur meeliep en de cursus volgde, werk ik nu zelfstandig. Mijn achtergrond als gevangenisbewaarder en ervaring met branden, hebben mijn affiniteit met brandveiligheid versterkt. Toen de kans zich voordeed, heb ik gesolliciteerd bij Meis Brandbeveiliging.”

Veel praktische tips

Suwendy is in september begonnen bij Meis Brandbeveiliging. “Op zoek naar ander werk, vond ik een vacature voor leerling-monteur in de regio Deventer. Momenteel volg ik de REOB-opleiding. Ik werk nog samen met ervaren collega’s voor de keuring van brandblussers, terwijl ik wel al aed’s controleer. Mijn collega Peter Sluiter bijvoorbeeld, heeft mij veel praktische zaken geleerd en goede tips gegeven.” 

Zeer gevarieerd werk

Michel: “Mijn werkzaamheden variëren sterk. Ik vertrek vanuit huis en werk mijn planning af zoals die door de collega’s van kantoor wordt gemaakt. Hoe mijn dag eruitziet, is afhankelijk van het aantal klanten en de te keuren brandblussers of haspels. Ik kom bij verschillende soorten bedrijven, van zorginstellingen tot winkels en zelfs in ouderwetse molens en maneges.” Datzelfde geldt voor Suwendy: “Het werk is eigenlijk een combinatie van keuren en onderhoud. Soms moet ik nieuwe blussers plaatsen als de oude over de datum zijn. Ik heb alles wat ik nodig heb in de bus van Meis Brandbeveiliging, van onderdelen tot gereedschap!”

Kwaliteit staat voorop

Beiden zijn zeer tevreden over hun werk. Michel: “Ik waardeer de vrijheid en het leuke team bij Meis Brandbeveiliging!” Net als Peter, kan ook Suwendy terugvallen op de kennis en ervaring van zijn collega’s: “Ik heb mentoren onder de ervaren monteurs, wat erg waardevol is. Kwaliteit staat voorop in ons werk, en ik hou van netjes werken. Het is typerend voor ons werk dat we op de raarste en de leukste plekken komen. In mijn geval gaat dat ver buiten de regio Deventer. Ik werk van Groningen, via Amsterdam tot Enschede en Arnhem.” 

Leergierig

Michel heeft zich als doel gesteld zijn werk zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Hij is leergierig en wil zich bijvoorbeeld graag verdiepen in het controleren van droge blusleidingen. Suwendy: “Ik ben echt blij met mijn werk bij Meis. Ik voel me op mijn plek en wil zoveel mogelijk binnen het bedrijf blijven groeien, bijvoorbeeld door het behalen van certificaten voor noodverlichting. Het is geweldig werk!”

Ben je nieuwsgierig geworden door de ervaringen van Michel en Suwendy? Bekijk dan onze vacatures en neem contact met ons op.

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 160 of mail naar verkoop@meis-brandbeveiliging.nl

Het laatste nieuws

Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.