HomeNieuws  

20-06-2023

Veilig met Roy

Meis Brandbeveiliging Veilig met Roy

Roy Schuring (31) uit IJsselstein had het prima naar zijn zin als tegelzetter, maar hij moest helaas vanwege overbelasting op zoek naar ander werk. Inmiddels is hij sinds begin dit jaar bij Meis Brandbeveiliging aan de slag als onderhoudsmonteur. Roy stelt zich hieronder voor en vertelt over de eerste maanden in zijn nieuwe rol.

Keuren

Toen Roy wist welk vakgebied hij in wilde, ging hij daar ook volledig voor. Hij had bijna alle opleidingen gehaald als tegelzetter, tot hij noodgedwongen de keuze moest maken te stoppen met het werk wat hij deed. Overbelasting en een operatie die daarop volgde, stelden hem voor een dilemma. Wat nu? Eerst ging hij aan de slag op kantoor bij een tegelzetter. Roy: “Dat bleek niets voor mij. Ik ben liever in beweging. Ik keurde daarvoor ook gereedschap voor de buitendienst en dat was voor mij de aanleiding om te willen werken in de keuringsbranche.” Roy ging op zoek naar vacatures en kwam in contact met Guus van Werktalent die hem in contact bracht met Meis Brandbeveiliging.

AED

In de eerste maanden was Roy veel bezig met onderhoud aan AED-reanimatieapparatuur. Belangrijk werk volgens Roy: “Je bent bij Meis Brandbeveiliging toch verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van andere mensen. Elk AED-apparaat wordt minimaal elke twee jaar gekeurd, zodat deze ook gegarandeerd werkt als het nodig is. Ik vervang dan ook gelijk de accu en elektrodes wanneer deze verlopen zijn. Uiteindelijk doe ik enkele testen en een schoktest om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt. Ik reisde toen echt het hele land door en kwam op veel verschillende plekken!”

Meelopen

Inmiddels werkt Roy mee aan breder onderhoud van kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en haspels. Hij liep eerst met collega monteurs mee zoals Melvin, die onlangs ook zichzelf voorstelde als nieuwe collega van Meis Brandbeveiliging. “Nu werk ik voornamelijk in de regio Utrecht, waar ik zelf ook woon. Het leuke van dit werk vind ik ook de verscheidenheid aan klanten die ik ontmoet op een dag. Dat maakt het onderhoudswerk juist interessant: het is een combinatie van zelfstandig op pad gaan, maar wel veel contact hebben met de klanten zelf.”

Vissen

In zijn vrije tijd zoekt hij het buitenleven op en gaat regelmatig vissen op bijvoorbeeld karpers. “Dat combineer ik dan met een vakantie in Frankrijk of ik ga gewoon in Nederland op pad. Ik heb een complete uitrusting, inclusief tent. Aan de voorbereiding ligt het niet,” lacht Roy. “Het vissen is wel vooral recreatief en ontspannend voor mij. Je voelt je dan vrij zo in de natuur.”

Wil jij net als Roy ook zo’n leuke baan bij Meis Brandbeveiliging? Kijk dan hier voor alle vacatures!

Deel dit bericht:

Verder praten?

Dennis vertelt je graag meer. Bel naar 0183 675 160 of mail naar verkoop@meis-brandbeveiliging.nl

Het laatste nieuws

Wij bieden altijd de beste oplossing om uw veiligheid  te waarborgen.